Hafta sonu sokağa çıkma yasağı tekrarlanacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs kapsamında alınan önlemlerden, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını ve hafta sonu sokağa çıkma yasağını değerlendirdi. Alınan kararla, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı alındı.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirlerin alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günlük toplam test sayısında dünya sıralamasında ilk sıralardayız. Toplam taburcu olan hasta sayımız 5.000’e yaklaştı. Türkiye aldığı tedbirlerle salgını hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerin başında geliyor. Sokağa çıkma yasağının açıklandığı ilk saatlerde yaşanan kargaşanın tekrarlanmaması için gereken tedbirleri alacağız. Amacımız hafta sonu güzel havanın cazibesine kapılıp, vatandaşlarımızı korumaktır.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı aldık. 17 Nisan 00:00’dan 19 Nisan 00:00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Önümüzdeki hafta sonunda da 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. “ dedi.

Bir cevap yazın