Serin ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji 6. Bölge Genel Müdürlüğü Hatay için serin ve yağışlı hava uyarısı verdi. Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilen verilere göre, Hatay’da bu geceden itibaren etkili olması beklenen havanın 2 Nisan’a kadar etkisinin süreceği belirtildi.

Hatay’da kuvvetli olacak yağışlarla birlikte yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimeler de meydana gelebileceğinden su baskınları ve taşkınlara karşı dikkatli olunması uyarısı yapan Hatay Valiliği’nin uyarısı şöyle; “Ülkemizin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek  serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Genel olarak sağanak şeklinde görülecek yağışların, hafta sonunda yurt genelinde, önümüzdeki hafta boyunca özellikle doğu bölgelerimizde etkili olması bekleniyor.

Doğu Akdeniz’ de önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak sistemin, toplamda metrekareye yer yer 100 kg ve üzeri yağış bırakacağı tahmin edilmektedir. Zaman zaman kuvvetli olacak yağışlarla birlikte yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimeler de meydana gelebileceğinden su baskınları ve taşkınlara karşı bölgedeki vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Mevsim normalleri civarı seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemle beraber bölge genelinde  2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis  de yarın        (27.03.2020 Cuma)  öğle saatlerinden sonra başlaması beklenen yağışların hafta sonunda aralıklı kuvvetli sağanak ve  yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması  tahmin ediliyor.”

Bir cevap yazın