EXPO2021 ertelenecek mi?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hem dünyadaki küresel kriz, hem de koronavirüs salgını sebebiyle EXPO2021’in ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği sorusuna açıklık getirdi. Bunun kararının EXPO yetkilileri tarafından belirleneceğini, ancak kendilerince herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Savaş, Nisan 2021’de EXPO’yu açmayı planladıklarını dile getirdi.

EXPO ile Hatay’ın tanınırlığının artacağını ve savaş ile anılan bir kent olmadığının ortaya çıkacağını yineleyen Başkan Savaş, “Biz üç yıldır dersimize çok iyi çalıştık. EXPO yetkilileri bu sebeplerden ötürü organizasyonları ertelerse buna bir şey diyemem ancak bizden kaynaklı bir sebepten ötürü ertelenmeyeceğini belirtmek isterim. Bu yılın kasım ayında inşaatları tamamlayacağız ve yaz aylarından itibaren inşaatı biten yerlerin yeşillendirme çalışmalarına başlayacağız. 2021 yılının Şubat ayında da tam hazır hale gelerek Nisan ayında EXPO’muzu açacağız” diye cevap verdi.

 “Virüs insani değerleri öğretti bize “

Başkan Savaş, “Virüsün kaybettirdiklerinin yanı sıra kazandırdıkları da var. En önemlisi siyasetçi, zengin veya fakir ayırt etmeksizin virüs herkese bulaşabiliyor. Arkanızda yüzlerce koruma olsa da eğer hijyenik bir insan değilseniz size bulaşabiliyor. Ayrıca virüs, insani değerleri öğretti bize. Türkiye’de daha önce hava kirliliği üst seviyedeydi. Şimdi birçok şehirde hava kirliliği yeşile dönmüş ve tertemiz olmuş. Ormanlar daha önce yok edilirken insanlarımız şimdi katlettikleri ormana gidiyorlar. Bu şekilde oksijenin ve ormanın değerini anlamış olduk. Ve yaşlılarımızın da kıymetini daha çok anlar duruma geldik” ifadelerini kullandı.

‘Bu süreçte anneme hiç uğramadım’

Yaşlılar ve hasta olanların virüsten korunmaları amacıyla hassas davranılması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Ben bu süreç içerisinde anneme hiç uğramadım. Bu annemi sevmediğim anlamı taşımaz. Burada en önemli konulardan biri de yaşlılarımızı korumamızdır. Bu kritik günlerden geçene kadar temasları da uzak tutmamız gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın