Korona genelgesine uymayan işletmelere denetim

İskenderun Zabıta Müdürlüğü ile İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Coronavirüs Tedbirleri Konulu Ek Genelgeye aykırı hareket eden işletmeleri uyardı.

Genelgeye istinaden işletmelerin faaliyetlerinin geçici süreyle durdurulması üzerine kapsam dahilindeki iş yerlerini kontrol ederek tebligatta bulunan ekipler, genelgeye uymayan işletmelere gerekli cezai işlem uygulanacağını belirtti.,

Koranavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ‘Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri’ olarak faaliyet gösteren mekanların dün gece itibariyle geçici bir süre olarak kapatılmasına karar verildi. Türkiye genelinde dün gece saat 00.00 itibarıyla tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süre ile durduruldu.

STK’ların Genel Kurulları, Eğitimleri ve Toplantıları Ertelenecek

 Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf ) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelendi. Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu “Taziye Evleri”nin faaliyetleri de 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle durduruldu.

Bir cevap yazın