Bir ‘İstiklal’ ancak böyle anlatılabilir!

İskenderun’da düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 99’uncu yılı ve Türk Milleti’nin kahramanlık kokan mücadelesini dizelerle miras bırakan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği duygu dolu anlara sahne oldu. İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen törenlerde, okunduğu ‘İstiklal’ adlı oratoryoda sahnede devleşen öğrenciler, İstiklal Marşı’ndaki ‘Korkma!’ vurgusuyla büyük beğeni topladı.

İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kurum Müdürleri, Okul İdarecileri ve Öğretmenler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

“Mehmet Akif Ersoy, milli mücadeleye ivme kazandırdı”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Mili Mücadele dönemindeki tarihi gelişmelere değinen İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Doğan Alkaç, Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un düşünceleriyle, dünya görüşüyle, milli mücadeleye ivme kazandırdığını, kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın ise aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını ve kahramanlığını ortaya çıkaran ulvi bir çalışma olduğunu dile getirdi.

İstiklal Marşı’nın her mısrasının öğrenciler tarafından gür sesle okunduğu ‘İstiklal’ adlı oratoryoda, salondan birer birer sahneye çıkan öğrenciler büyük alkış topladı.

Tiyatro oyunu sırasında sahneden inen bir öğrenci “Korkma! Şehitler Tepesi Boş Değil” diye haykırarak Türk Bayrağı’nı üç kere öptükten sonra İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e teslim etti. Kaymakam Yönden de bayrağı üç kere öperek, teslim aldı.

Salonun iki yanından sahneye çıkan İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Kızılay Uygulama Anaokulu Öğrencileri Yüsra Nur ve Judi; İstiklal Marşı’nın dizelerini gür bir sesle okuyarak, salondaki katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Düzenlenen törende “İstiklal Marşı’nı Ezbere Okuma Yarışmasında” dereceye giren öğrencilere ödülleri İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol takdim edildi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fatma Dursun’un şahsında programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gerçekleştirilen tören sahnede öğrenciler ve protokol üyelerinin birlikte çekildikleri hatıra fotoğrafı ve salonda hazırlanan serginin gezilmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın