GastroArsuz, damak çatlatacak!

Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Kurtar,  Türkiye genelinde ilk kez düzenlenecek olan ‘1. GastroArsuz Liselerarası Bölgesel Yemek Yarışması’nın tanıtımı için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret etti.  Okul Aile Birliği Başkanı Ali Çapa ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin de katıldığı toplantıda, Okul Müdürü Kurtar Arsuz Kaymakamlığı, MEB ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) işbirliğiyle düzenleyecekleri yarışmaya bütün okulları davet etti.

Yarışmaya son başvuru tarihinin 20 Mart olduğunu ifade eden Müdür Yusuf Kurtar, ‘’10-12 Nisan 2020 tarihlerinde yapacağımız yarışmaya katılmak için talepler oldukça güzel. 10 Nisan’da yapılacak olan 1.etapta ‘Liselerarası en iyi ekip, en iyi ana yemek, en iyi tatlı tabağı ve en iyi şerbet’ bölümleri yarışacak. 11 Nisan’daki 2.etapta ise ‘Yöresel ana yemek, içli köfte ve künefe’ yarışmaları düzenlenecek. Yarışmada dereceye gireceklere ödül ve plaket verilecek. Türkiye’de bulunan tüm liselere açık yapılacak olan yarışmamızın amacı; Mutfak sanatları alanında eğitim gören gençlerin çalışmalarını desteklemek, geliştirmek ve değerlendirmek. Türk Mutfağı yemeklerinin zenginliğini vurgulayarak günümüzün talepleri ve yaşam koşulları doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlamak, mutfağı sevdirmek, aynı alanda eğitim veren ulusal eğitim kurumlarının arasında iletişim sağlamaktır” dedi.

Kurtar, başvuruların  okula şahsen veya ulucinarmeslekiteknik.meb.k12.tr adresine yapılabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Tekirdağ’dan Hakkari’ye kadarki tüm okullara yarışma hakkında bilgiler verildiğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Ali Çapa, yarışmaya katılmak isteyen pek çok okulun olduğunu, böyle bir yarışmanın Türkiye’de ilk kez yapılacağını ifade etti.

Çapa, Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de farklı zamanlarda farklı illerde yapılan 3 ayrı yemek yarışmasında ilk 3 dereceye girme başarısını gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın