Arsuz’a hayırlı olsun

Farklı din ve kültürlerin birlikte yaşam kültürüyle dikkat çeken Arsuz’da Avrupa Alevi Düşünce Derneği Hatay Şubesi’nin açılışı gerçekleşti. Mehmet Arslan’ın inanç önderliğini yaptığı, başkanlığını ise Tayfun Uçal’ın üstlendiği Avrupa Alevi Düşünce Derneği, Gökmeydan Mah. Atatürk Cad. No:166 Arsuz / HATAY adresinde faaliyete başladı.

Açılış törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Hatay genelinde uzun yıllardır hüküm süren kültür mozaiğinin nesilden nesile aktarılması bizim en büyük zenginliğimiz olmuştur. Bölgemizin zenginleşmesi ve gelişmesi için elverişli ortamı sağlamak üzere kuruluşunu tamamlayan Avrupa Alevi Düşünce Derneği’nin Arsuz başta olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri derneğin açılış kurdelesini kesti.

Bir cevap yazın