Arsuzlu Kadınlar bir gün değil, her gün yanyana, omuz omuza

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Kadınlar Kolu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşide Arsuzlu kadınlar, dayanışmanın, güçbirliğinin ve yan yana olmanın önemini bir kez daha yansıttı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş ile Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran’ın konuşmacı olduğu söyleşide Arsuzlu Kadınları, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği  Başkanı Hasan Arslan ile CHP Hatay Millletvekili Suzan Şahin de yalnız bırakmadı.

Oldukça yoğun ilgi gören söyleşide Prof. Dr. Nazan Savaş ‘’Dünya’da ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitlik durumumuz’’, Doç. Dr. Kezban Kuran da ‘’Atatürk ve Kadın’’ konulu söyleşiyle kadınların gönüllerine dokundu.

Konuşmasına ‘Kadın varsa Demokrasi var’ diyerek başlayan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği  Başkanı Hasan Arslan, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Bugün, dünyanın dört bir tarafında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitli nedenlerle hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, verdikleri mücadelede zafer diliyoruz’’ dedi.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Gönül Tümkaya ise dokuma fabrikasında yanan 129 dokuma işçisiyle başlayan sürece değinerek, “Kadınların verilecek mücadelelerle  gerçek anlamıyla yaşamda eşit birey olma hakkını kazanacağı inancıyla günümüz kutlu olsun’’ diyerek, kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamını ve direniş hareketini anlatan Milletvekili Suzan Şahin ise, ‘’Kadınların hala ülkemizde ve dünyada direnişleri devam ediyor olmasına rağmen eşit, özgür birey olarak yaşayamıyorlar. Sizleri selamlıyor ve direnişimizin sürdürülmesi dileğimle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Prof. Dr. Nazan Savaş, toplumsal cinsiyet ve eşitlik konularına değinirken, Doç. Dr. Kezban Kuran da, “Ulusların uygarlığı kadına verdiği değerle ortaya çıkıyor. Kadın aile ve toplum arasında bir köprü görevi görür. Atatürk’ün ifadesiyle ‘Kadın erkeklerden çok daha aydın, çok daha feyizli ve çok daha fazla bilgili olmak mecburiyetindedir” diyerek, Atatürk’ün kadınlara bakışı, kadınlar için neler yaptığı ve bugün gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi.

Bir cevap yazın