Hatay’ın EXPO sınavı!

Botanik EXPO projelerinin ilerlemesini takip eden Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği(AIPH) Denetleme Kurulu,  EXPO 2021’in hazırlık sürecini incelemek üzere Hatay’a geldi. EXPO 2021 Hatay organizasyonlarının yapılacağı Antakya Kisecik ile Arsuz EXPO’nun alan incelemesi öncesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Koordinatör Ömer Faruk Çelebi ve ilgili şube müdürleri ile biraraya gelen AIPH Denetleme Kurulu, iki alanın projesi üzerine detaylı bir istişare yaptı.

EXPO’nun Hatay’ın şansı olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Profesyonel şirketler ile çalışmalarımız devam ediyor. EXPO2021 için halkın belirleyeceği bir logo seçmeye çalışıyoruz. Maskotumuz Şuppiluliuma olacak.  Ziyaretçilerimiz Antakya ve Defne’ye geldiğinde Hatay mutfağı; İskenderun’a geldiğinde ise dünya mutfağı ile buluşsun istiyoruz” diyerek, çalışmaların heyecanlı bir şekilde ilerlediğini vurguladı.

Hatay’ın gerek iklimi, gerek doğal güzellikleri ile çok güzel bir EXPO kenti olacağını anlatan Başkan Savaş, AIPH Denetleme Kurulu’na EXPO 2021 Hatay projesi, yapılan çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgiler verdi.

Bir cevap yazın