UNESCO tarafından 2017 yılında “Gastronomi Kenti” seçilen Hatay’da Ege-Antakya Füzyon Mutfağı Workshop Uygulaması Yapıldı. Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği organizasyonuyla Çankaya Konakları’nda gerçekleşen etkinlikte, farklı mutfak kültürleri buluşturularak, ortaya yeni ve farklı lezzetler çıkarıldı.
Füzyon Mutfağı Şefi Sinem Baysal tarafından Füzyon Mutfağı ile Antakya Mutfağı’nın bir araya getirildiği etkinlikte de ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’ başlıklı workshop’a Antakya, Ankara ve İzmir’den olmak üzere 10 kişi katılırken, Füzyon Mutfağı uygulamasında Koçinüsto (Tarçınlı Bademli Et), Balkabağı Sinkonta, Patlıcan Pabucaki (Antakya Peyniri ile), Firikli Pancar ve Avokadolu Tuzlu Yoğurt yapıldı.
Ankara ve İzmir’den gelen katılımcılar; kentin kültürünü, tarihini daha yakından tanıyıp özümseyerek uygulama yaptıkları etkinlikten çok mutlu olduklarını ifade etti.