Başkan Tosyalı’dan en yakın çalışma arkadaşlarına brifing!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mahallelere yönelik hizmetleri koordineli bir şekilde yürütmek, yapılan çalışmaları değerlendirmek ve istişarede bulunmak amacıyla mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi. İskenderun Belediyesi Brifing Salonu’nda 45 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda, görev süresi boyunca yapılan çalışmaları anlatan Başkan Tosyalı, muhtarları en yakın çalışma arkadaşları olarak değerlendirdiğini belirtirken, battı çıktıda yapılacak olan revizyon kapmsamında sanayi kavşağına yapılacak olan iniş rampasına HBB tarafından çarşamba günü başlanacağını duyurdu.

Açılışı gerçekleşen İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nın eski ve yeni halinden oluşan slayt gösterisi, ardından da 5 dakikalık İskenderun tanıtım videosuyla başlayan toplantıda, Başkan Fatih Tosyalı yürütülen çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

“Hepimiz bir ekibiz”

İskenderun Belediyesi olarak, ilçeye değer katacak birçok çalışma içerisine girdiklerini anlatan Başkan Tosyalı, “ Göreve, öncelikle yeniden yapılandırmalarla işe başladık. İskenderun Belediye Kültür Merkezi’mizden başlayarak, İskenderun Belediye Sosyal Tesislerimize de el atarak İskenderun halkımızın daha nezih ve rahat ortamlarda oturabilecekleri alanlar yaratmak için müdürlüklerimiz her biri kendi alanında ekipleriyle birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Park Bahçeler Müdürlüğümüz İskenderun genelinde bulunan tüm park ve bahçelerde yenileme ve yeşil alan yaratma çalışmalarına başladı. İstimlak ve emlak müdürlüğümüz halkın yararı doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Amacımız; sizlerle istişarede bulunup fikir ve önerilerinizi alarak İskenderun’umuza daha fazla katkıda bulunmak. Çünkü hepimiz bir ekibiz. Basınıyla, siz değerli muhtarlarımızla ve belediye çalışanlarımızla” dedi. 

“İlkemiz; 45 mahallesine eşit hizmet”

Yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Tosyalı, “Kentsel dönüşümden, ziraat bahçesi projesine, İSTE’ya yapılacak olan yani stadtan, eski stadın millet bahçesi projesine dönüşümüne, Emel Akçay İlkokulu’nun karşısındaki gayrimenkullerin belediyeye kazandırılmasına kadar birçok projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde İskenderun 1.  Kitap Günlerinin açılışı, dün de İskenderun Belediye Kültür Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik. Bu iki projede sosyal ve kültürel çalışmaların İskenderun’da üst düzeyde yapıldığının en büyük ispatı olmuştur. 100’den fazla yazar ve 180 yayın evimiz İskenderun’da kitapsever dostlarımızla her gün buluşuyor. Bundan hem yazar ve yayınevlerimiz, hem de İskenderun halkımız oldukça memnun. Yenilenen Belediye Kültür Merkezimizde tiyatro gösterilerimiz son gaz devam ediyor. Ziraat Bahçesi olarak bilinen arazi bundan böyle İskenderun Belediyesi’ne ait bir yer olarak, yenilecek konseptiyle Hatay’ın geneline hizmet verecek bir yer haline getirilecek. Sakarya Mahallesi, 237 dönüm arazi üstüne kurulan ziraat bahçesi ve Meydan mahallesinde bulanan 21 bin 500 dönüm arazi üzerinde bulunan 19.600 adet tapunun İskenderun Belediyesi’ne tahsisinin sağlayarak buraların da İskenderun için bir kazanım olması noktasında gerekli çalışmaları başlatacağız. Mevcutta bulunan 5 Temmuz stadını tamamen yıkarak yerine millet bahçesi yapılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın verdiği talimatlar doğrultusunda gerekli çalışmaları ve prosedürleri ivedilikle devam ettiriyoruz. Yeni stadyumu ise İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsüne kazandırarak, İskenderun’u üniversite ile buluşturmayı planlıyoruz.  Battı çıktının sanayi kavşağına yapılacak olan iniş rampası için HBB çalışmalarına 19 Şubat Çarşamba günü başlayacak. İskenderun Belediyesi olarak, İskenderun’umuzun 45 mahallesine eşit hizmet vermeye gayret ediyoruz. Burada bulunan muhtarlarımızla sürekle istişareler yaparak, mahallelerinin eksikleri noktasında gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Fen İşlerimiz, Temizlik İşlerimiz, Park Bahçe Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ve diğer müdürlüklerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Değerli hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için durmadan çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantının ardından, muhtarlarla birlikte Çay Mahallesi’ne geçen Başkan Tosyalı, burada da Çay Mahallesi İskenderun Plaza’da muhtarlık ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın