Hatay’ın bütün seçilmişlerine açık çağrı

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sözlerine ortak tepki göstermek amacıyla Hatay’ın tüm seçilmişlerini pazartesi günü Hatay’ın Anavatana katılış kararının alındığı Meclis binasına davet etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ‘Hatay gibi yutulmak istemiyoruz’, Hatay Devleti’nin 1939’da referandumla Türkiye’ye bağlanmasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’e atıf yaparak “İkinci Tayfur Sökmen olmayacağım” sözlerine sert tepki gösteren Milletvekili Kaşıkçı, “Hatay’ın bütün seçilmişlerini; Hatay’a, Hatay’lılara ve Hatay’ın mazisine hakaret eden bu zavallıya, Hatay’ın onurlu mücadelesine yakışır şekilde cevap vermesi için Pazartesi günü saat 12.00’da Hatay’ın Anavatana katılış kararının alındığı Meclis binamıza bekliyoruz” dedi.

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve Abdulkadir Özel’in yanısıra Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalılarına tepki gösteren Hatay Milletvekilleri, söz konusu Hatay olduğunda her zamanki gibi kenetlendi. Milletvekili Hüseyin Yayman Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Türk Milleti ve Hatay Halkı’ndan özür dilemeye davet ederken, Güzelmansur da ‘Tayfur Sökmen olabilmek öyle kolay değil’ dedi.

İşte Hatay milletvekillerinin konuyla ilgili açıklamaları:

Hacı Bayram Türkoğlu, “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hatay Gibi Yutulmak İstemiyoruz” demiş. Aslında Hatay örneğinden hareketle; Türkiye’ye bağlı olmaktansa, Fransa’ya bağlı kalmayı tercih etmiş Akıncı… Bu açıklamasıyla Hem KKTC, Hem de Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu teyid etmiş.”

Hüseyin Yayman, “Sn. Mustafa Akıncı, Tayfur Sökmen bizim için Milli bir Kahramandır. Tayfur Sökmen’nin adı tarihe ve Aziz Milletimizin kalbine yazılmıştır Bu sözleriniz tarih huzurunda doğru olmamıştır. Sizi Büyük Türk milletinden ve Hatay halkından özür dilemeye davet ediyorum

Sabahat Özgürsoy Çelik, “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın; ”İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım” diyerek bahsettiği kişi sadece Hatay Devleti’nin Cumhurbaşkanı değil aynı zamanda Kuva-i Milliye Reisi’dir. Vatan’ın ne olduğunu bilmeyenlerin ne Merhum Tayfur Sökmen’i ne de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni anlamasını tabii ki bekleyemeyiz!!”

Mehmet Güzelmansur, “KKTC Cumhurbaşkanı “İkinci Tayfur Sökmen olmayacağım” demiş. Tayfur Sökmen kim? Atatürk’ün fedaisi. Kuvayi Milliye neferi. Hatay Cumhurbaşkanı. Atatürk’ün Hatay politikasının uygulayıcısı. Tayfur Sökmen olabilmek öyle kolay değil. Herkes olamaz.”

İsmet Tokdemir, “Tayfur Sökmen; Atatürk’ün silah arkadaşı, Kuva-yi Milliye neferi, Atatürk’ün Hatay politikasının uygulayıcısı, TBMM Vekili, Hatay Cumhuriyeti’nin ilk ve son Cumhurbaşkanı’dır.”

Bir cevap yazın