CHP Heyeti, acıları paylaşmak için deprem bölgesinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6.8’lik depremin ardından bölgede inceleme yapmak ve yaraları sarmak için Elazığ’a gitti.

Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, milletvekilleri Veli Ağbaba, Gülizar Biçer Karaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adana Büyükşehir Beleidye Başkanı Zeydan Karalar ve  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşlik ettiği ziyarette,  Kılıçdaroğlu’nun basın mensuplarına konuşma yaptığı sırada Elazığ’da artçı bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 14.29’da meydana gelen depremin şiddeti 2.1 olarak ölçüldü.

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 41 vatandaşın hayatını kaybettiği depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, depreminde yaralananları ve hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ettikten sonra, Malatya’da deprem bölgesini ziyaret etti.

“Artçı sarsıntılar olabilir”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki vatandaşları dinlemeye çalışacaklarını belirterek, “Yıkılan binalar da umarım kısa sürede yenilenir. Başka bölgelere de gideceğiz, vatandaşları dinlemeye çalışacağız. Sivrice’de sayın belediye başkanımızı ziyaret ettik. Artçı sarsıntılar olabilir, deprem bölgesindeyiz. Sayın başkan Sivrice ile ilgili bilgi verdi. Köylerde can kaybının olduğunu, merkezde olmadığını söyledi. Bu süreç içinde bizi mutlu eden görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanların,82 milyonun bu sorunu çözmek, acıyı paylaşmak için yüreğimiz bir” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bir cevap yazın