Siz Hatay deyin, biz Atatürk anlarız!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun Hatay programı kapsamında ziyaret ettiği ve ismini de ‘Hatay Stadyumu’ olarak ifade ettiği yeni stadyumun isim değişikliği tartışmasını meclise taşıdı.

Hataylıların ortak görüşü olarak stadın eski adıyla Atatürk Stadı olarak kullanılmasını talep eden Şahin, konuşmasında, “Atatürk’ adının değiştirilmesi neden konuşulmakta, düşünülmektedir. Yetkililer bu tartışmayı sonlandırmalıdır. Hatay Stadyumunun Adı ‘ATATÜRK’tür !!! Hasta yatağında bile Hatay’ı düşünen, ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek Hatay’ı Türk topraklarına katan Ulu Önderimiz Atatürk’ün adı yeni stadyumda devam etmeli, ‘Hatay Atatürk Stadyumu’ kurtarıcısının adıyla yaşamalıdır” dedi.

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da daha önce yaptığı açıklamada, stadın adının Atatürk Stadyumu veya  Hatay’ın Anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olarak anılması gerektiğini gündeme getirirken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da açıklamasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim başkomutanımız ve kurucu başkanımızdır. Bu ülke yaşadıkça Atatürk´e sevgi artacaktır. Bu saygının artmasından yanayız ve gerekli çalışmaları yaparız. Herkes bu ismin değiştirilmesini istiyor, bizler de aynı düşüncedeyiz. Mustafa Kemal Atatürk´ün adının yaşatılmasını istiyoruz” görüşünü dile getirmişti.

Bir cevap yazın