Hatay; Ankara, Bursa ve İzmir’i solladı!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay’ın 2019 yılında İstanbul’un ardından çelik dış satımında 1 milyar 658 milyon 83 bin dolarla ikinci sırada yer aldığını belirtirken, bu payda İskenderun’un katkısına dikkat çekti.

En fazla çelik ihracatı yapan ilk 6 ilin sıralamasında Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi kentleri geride bırakarak, bu şehirden 2-3 kat fazla döviz girdisi sağlayan Hatay’ın önemli bir tarım ve ticaret kenti olduğunu ifade eden Yılmaz, demir çelik sektöründe de Türkiye’nin lokomotif illerden biri olduğunu söyledi.

İTSO olarak bölgeye değer katacak ve fayda sağlayacak projeler hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Yılmaz, “İskenderun bölgesinde demir çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız, ham çelik üretiminde önemli başarılar göstermiştir. Ayrıca yassı çelik üretiminde Hatay’ı Türkiye genelinde ilk sıraya taşımıştır. Önümüzdeki günlerde de İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarının tamamlanmasının ardından sektörün güçleneceği, üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin artacağı da tahmin edilmektedir. Bölgemizin, yapılacak yeni yatırımlarla daha da gelişeceğine, yerli ve milli üretime katkı sağlayacağına ve ülkemizin uluslararası alandaki rekabet gücünü artıracağına inanıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın