EXPO Antakya’da ilk kazma vuruldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2021 yılında ev sahipliği yapacağı dünyanın en büyük 3’ncü organizasyonu EXPO’nun Antakya alanındaki şantiyesinde incelemelerde bulundu.

EXPO’ya hazırlık süreci kapsamında inşaat çalışmaları başlayan Antakya EXPO’sunun 9 ayda, Arsuz EXPO’sunun ise 6 ayda tamamlanacağını anlatan Başkan Savaş, EXPO ile Hatay’ın adını dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Antakya EXPO ile Arsuz EXPO alanı arasında ulaşımın kolaylaşması için Arsuz – Serinyol arasında çift şeritli bir yol yapacaklarını anlatan Başkan Savaş, “EXPO’da Hatay’a izini bırakan 13 medeniyeti tasvir eden bir mozaik yaprak,  dünya rekoru kırmayı hedefliyoruz. Apua park, fuar merkezi, anfi tiyatro, sanat köyü, İskenderun’da gastronomi köyü ve gastronomi şehirlerinin bahçeleri ve mutfağını, Antakya’da ise Hatay mutfağını tanıtacağız. Antakya EXPO’ya gelecek olanlar, tabiki Arsuz EXPO’yu da görecek. Bu nedenle ulaşımla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Hem kırsal kalkınmaya katkı sağlaması, hem Hatay’ı dünyaya tanıtması, hem de konu komşudaki savaşa son verecek bir bütünleşmeye vesile olmasını hedefliyoruz EXPO’nun. İnşallah iki EXPO alanımız da kasım ayına kadar tamamlanmış olacak” dedi.

Bir cevap yazın