İşte HADO’nun başlayacağı tarih

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’dan Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergahta deniz otobüsü seferleri başlatmak amacıyla hayata geçirilecek olan Deniz Otobüsü Projesi(HADO)’nin Haziran 2020’de başlayacağını müjdeledi. Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı’nda yapılacak olan düzenlemelerin tamamlanmasıyla önümüzdeki Haziran ayında Lübnan – Hatay ile Hatay – Kıbrıs arasında HADO deniz otobüsü seferlerinin start alacağını ifade eden Başkan Savaş, Hatay’ı deniz yoluyla dünyaya bağlayacak olan projenin Hatay’ı ucuz ve rahat deniz ulaşımıyla buluşturacağını söyledi.

Turizmin gelişmesi ve bölgenin canlanmasında önemli rol oynayacak olan HADO ile birlikte, EXPO 2021 ve Gastronomi üçgeninin Hatay’ın turizm ve ekonomisini tırmanışa geçireceğini söyleyen Başkan Savaş, “Savaş dolayısıyla karayolu ile gidemediğimiz Lübnan’a deniz yolu ulaşımını Haziran ayında başlatacağız” dedi.

Hatay Valiliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı rıhtımının HADO işletmesi olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımı ile ilgili protokol kapsamında projede biri 700 m. Uzunluğunda ana mendirek ve diğeri 640 m. uzunluğunda Tali Mendirek olmak üzere iki mendirek, 100 metre uzunluğundaki rıhtım üzerinde 1620 m2 alanda bekleme salonu, güvenlik birimleri ile pasaport ve gümrük idari binasının olduğu HADO Terminali yapılacak.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20191012-hado-terminali.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20191012-hado-projesi-4.jpg

Bir cevap yazın