TSK, yine destan yazar

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nin Afrin’e düzenleyeceği olası operasyon için kente giriş yapacağı 7 nokta belirlendi. 4 farklı gruptan oluşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri de TSK’nın operasyonuna destek için bölgeye nakledildi. Türkiye-Afrin sınır hattında 12 noktada operasyon için sınır duvarları kaldırıldı. Afrin’in etrafını neredeyse tamamen saran Türk askeri sınırda teyakkuz halinde, yüzlerce tank ve zırhlı araçla emir bekliyor.

Gece hareketli saatler

ÖSO birliklerinin bölgeye nakledildiği dün gece saatlerinde ise 2 kez taciz atışı yapıldığı, TSK’ya bağlı topçu bataryalarından terör örgütü YPG mevzilerine verilen cevap üzerine YPG’ye bağlı grupların Afrin hattında 6 kilometre geri çekildiği öğrenildi. Fırat Kalkanı operasyonu ile güvenli hale getirilen Cerablus ve Azez hattında da gece hareketli saatler yaşanırken, Afrin/Azez-Cerablus hattında da hazırlıkların sonuna yaklaşıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ( TSK) bağlı askeri birlikler, topçu bataryaları ile 191 kilometre sınır hattı boyunca 7 kritik noktada konuşlanmış durumda.

Sevkiyata devam

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Mardin, Hatay ve Kilis bölgesine çok sayıda zırhlı araç ve tank sevkiyatına dün de devam etti. Türkiye’nin farklı illerinden gönderilen tank, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), yakıt tankeri, komando birliklerinin ve zırhlı askeri araçların yer aldığı konvoy gece Hassa ilçesindeki 1’inci Hudut Bölüğü’ne konuşlandırıldı. Güvenlik önlemleri altında götürülen askeri araçların, Suriye sınırındaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

 

Bir cevap yazın