Yine angus, yine angus…

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM’de yaptığı konuşmada İskenderun halkını bezdiren Angus sorunu ve kokusunu gündeme getirdi.

Angus kokusunun İskenderun’u yaşanamaz hale getirdiğini belirterek, çevre ve halk sağlığı açısından da büyük tehlike yarattığını dile getiren Şahin, Angus ithalatının İskenderun Limanı’ndan yapılmaması çağrısını yineleyerek, yetkilileri göreve davet etti.

Canlı hayvan ithalatının meskûn mahal dışında bir limandan yapılması gerektiğini ifade eden Milletvekili Suzan Şahin, “İskenderun LimakPort Limanı bölgesinden yayılan ve tüm İskenderun’u kapsayan kötü kokudan İskenderun halkı adeta bitap düşmüştür. İthal hayvan istemiyoruz. Evinde oturamayan, lokantada yemek dahi yiyemeyen İskenderunlular bu konuya acilen çözüm bulunmasını ve kokunun giderilmesi için verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Tarif edilemeyecek derecede kötü olan bu angus kokusu ilçe gerçekten yaşanamaz bir haldedir. Bu konuyu defalarca gündeme getirdik. Canlı hayvan ithalatının sonlanmasına hiç olmazsa meskûn mahal dışında bir limandan yapılmasını istedik. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen angus ithalatının İskenderun Limanından yapılmaması konusunda bu zamana kadar yaptığımız çağrıyı yineliyor, yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın