Gözü ‘KARA’ delegeden cinsiyet vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Kongresi’nde ‘Cinsiyet Kotası’ndan en yüksek oyu alarak kurultay delegeliğine seçilen Nermin Yıldırım Kara, kongrede kendisine destek veren, il delegasyonuna, örgütün her kademesinde görev yapmış emekçilere, partili yoldaşlara, belediye başkanlarına, ilçe başkanlarına ve yönetimlerine, kadın örgütüne ve özellikle gençlere teşekkür etti.

Kadınların sesini Ankara’da en iyi şekilde temsil edecek olmanın gururu ile yola çıktıklarını dile getiren Kara, dava kadını olarak, kadınlar adına mücadelen vazgeçmeyeceğini ve her platformda kadınları destekleyeceğini söyledi.

“Kadınsız bir gelecek inşa edilemez”

Türkiye nüfusunun yarısını kadınların oluşturmasına rağmen ülkemizde kadınların siyasette azınlık olarak temsiliyet hakkına sahip olduklarını belirten Kara, “Kadınlar ülke nüfusunun yarısını oluşturmasına karşın, milletvekilliği temsiliyet noktasında ve karar mekanizmalarında orantısız bir şekilde yer almaktadır. 2014 yılı yerel ve 2015 yılı genel seçimlerinde kadınların yüzde 14’ü milletvekilliğinde, yüzde 10,7’si belediye meclis üyeliğinde, yüzde 4,3’ü il genel meclisi üyeliğinde, yüzde 3’ü belediye başkanlığında ve yüzde 1,2’si de muhtarlıkta temsil edildi. Bize göre kadınların varlığı olmadan ne toplumsal refah ne de gerçek demokrasiden söz edemeyiz. Türkiye, bugün OECD ülkeleri arasında kadınların işgücüne katılımında sonuncu ülkedir. 144 ülke arasında kadın ve erkek eşitsizliğinde 128. sıradayız. İşgücüne katılımın önündeki engelleri kaldırmak, eşit işe eşit ücret anlayışını oturtmak, üst düzey çalışanlar arasında kadın temsiliyetini artırmak ve kız çocuklarının eğitimi konusunda çabalamak bu süreci geliştirecektir. Kadınların siyasete ve istihdama katılması siyasi arenaya ve ekonomiye katma değer sağlayacaktır. Önümüzde 2019 yılında yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Bu üç önemli seçimde demokrasiyi oylayacağız. Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığının yeniden tesisi için ülkenin normalleşmesine şiddetle ihtiyacımızın olduğu bu dönemde de hep birlikte mücadele edeceğiz. Ülkemizde gelişmiş bir demokrasi ve hukuk atmosferinde huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve yönetimine de hayırlı olsun dileklerini ileten Nermin Yıldırım Kara, 2019 yılında CHP’yi hep birlikte iktidara taşımak için birlik, beraberlik ve güçbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

 

 

Bir cevap yazın