Bu dersin tadı damaklarda kaldı!

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi, okullarda başlatmış olduğu ‘Obezite ve Sağlıklı Beslenme’ etkinliğinin ilkini İskenderun Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

Öğrenci ve öğrenci velilerine yönelik uygulamalı bir şekilde gerçekleştirilen etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter, İskenderun Toplum Sağlığı Dokturu Müge Tellioğlu, Uzman Fizyoterapist Merve Şuay Üçgül, Diyetisyen Ecem Gülge, Çocuk Gelişimci İlknur Atalay, okul Aile Birliği ve öğretmenler katıldı.

Etkinlik kapsamında, ilçe protokolü ve öğretmenler, öğrencilerle birlikte sağlıksız abur cuburlar yerine fındık, ceviz, badem, kuru kayısı, kuru üzüm gibi ürünler tüketerek, “Sağlıklı Beslenme” konusunda farkındalık oluşturdu.

“Güçlü aile, güçlü toplum”

Mithatpaşa İlköğretim Okulu olarak, bu tür projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Okul Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu, “10 yıldır AB Projeleriyle ilgileniyorum. Görev yaptığım son 6 yılda dört tane uluslararası proje yürüttük Okul Aile Birliğim ve öğretmenlerimizle birlikte. Projelerimizden bir tanesi de ‘Sağlıklı Toplumlar Güçlü Evebeynler’ ile ilgiliydi. Toplumun temelini aile oluşturduğu için, anne babalarımız güçlü olursa, toplumumuzda güçlü olacak. Bu yüzden bu tür projelere önem veriyoruz” dedi.

“Projemizin lideri çocuklar”

Gerçekleştirilen ‘Obezite ve Sağlıklı Beslenme’ projesinin ana oyuncularının çocuklardan oluştuğunu belirten Uzman Fizyoterapist Merve Şuay Üçgül, “Ekip olarak hepimiz, sağlıklı geleceğin, sağlıklı çocuklarla olabileceği inancıyla çalışıyoruz. Ne yazık ki ülkemiz Avrupa’nın en hızlı şişmanlayan ülkesi ve şişmanlık kalbimize, damarlarımıza ve organlarımıza zarar veren pek çok hastalığa sebep olabilmekte, bunu önlemenin en iyi yolu çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmek ve yaşam alışkanlıkları edinmektir. Projemizin başarıyla uygulanmasında en önemli rol çocuklarımıza düşmektedir. Çocuklarımız bu projenin liderleridir. Siz çocuklar sağlıklı besinler tüketerek ailenize yardımcı olacak, aileniz sağlıksız besinler tükettiğinde onları uyaracaksınız. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği hem velilere hem de öğrencilere yönelik düzenleyerek onlarda sağlıklı yaşam bilincini oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çocuk Gelişimci İlknur Atalay çocuklara ‘Aç Tırtıl’ hikâyesini ve Diyetisyen Ecem Gülge de tüm katılımcılara ‘Obezite ve Sağlıklı Beslenme’ konusunda bilgiler vererek, toplumun obezite sorunu ile nasıl mücadele edebileceğini örneklerle açıkladı.

Son olarak Kaymakam İskender Yönden çocuklarla çok sevdikleri yemekler üzerine sohbet ederek, etkinliğe katılan anne ve babalara, çocuklarına sağlıklı besinler yedirmek için ne tür yollar izlediklerine dair sorular yöneltti.

Bir cevap yazın