Cumhuriyet coşkusu Hatay’ın dört bir yanını sardı!

Cumhuriyetin 96. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Hatay il merkezi, İskenderun, Arsuz ve Samandağ’ın yanısıra tüm ilçelerde düzenlenen çelenk sunma törenlerinde bayram coşkusu iyice hissedildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, il merkezinde protokol ve vatandaşlarla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi.

Çelenk sunumunun ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vali Rahmi Doğan ve protokol üyeleri, vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ebedi istirahatgahlarında ziyaret ederek, kabirlerine karanfil bıraktı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim 2019 Salı günü saat 09.30’da Hatay Valiliği’nde tebriklerin kabulü ve saat: 10.00’da Gündüz Caddesi üzerinde düzenlenecek olan Bayram Kutlama Töreni ile devam edecek.

Program Akışı :
Törene katılanların ve halkın bayramının kutlanması
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı (Büyükşehir Belediye Bandosu Eşliğinde)
Günün anlam ve önemine ilişkin Vali, Sayın Rahmi DOĞAN’ın konuşması
Şiir okunması (Orta öğretim okulu öğrencisi)
Yerel Halk oyunları gösterileri
Şiir okunması (Lise öğrencisi)
Zeybek Oyunu
Geçit töreni(Armutlu – Gündüz Caddesi – Cumhuriyet Alanı istikametinde)
Havanın yağışlı olması halinde, Bayram Töreninin, Geçit Töreni haricindeki kısımları saat 10.00’da Kapalı Spor Salonunda icra edilecek.

İskenderun’da bayram coşkusu zirve yaptı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü dolayısıyla İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin birçok yerinden gelen oda başkanları, İskenderun sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve askeri ve sivil erkan katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanın İstiklali ve istikbali uğruna canlarını seve seve feda eden Mehmetçikler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören daha sonra Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenklerinin Ata’nın huzuruna sunulmasıyla son buldu.

Arsuz da Ata’nın huzurunda

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni, Arsuz’da Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleşti.

Törene; Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Albay Ramazan Sönmez, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumunun ardından, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu.

Samandağ’da coşkulu tören

Samandağ Hükümet Konağı önünde düzenlenen bayram töreninde ise Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından bir dakikalık Saygı Duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Törene Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Nergiz, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Öğün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Oda Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir cevap yazın