İskenderun’daki 58 okul eğitimde çıtayı yükseltti

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi’nin koşullarını sağlayan İskenderun’daki okullara sertifikaları törenle teslim edildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök ve okul idarecileri katıldı.

Okullarda temizlik ve hijyeni temsil eden “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” ile sağlıklı beslenme ve hareketli hayat projesini temsil eden “Beslenme Dostu Okul Programı İşbirliği Protokolü” çerçevesinde şart ve koşulları yerine getiren 58 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.

İskenderun’da 3 Anaokulu, 8 İlkokul, 8 Ortaokul, 6 Lise düzeyi toplam 25 okul Beyaz Bayrak Sertifikası; 9 Anaokulu, 22 İlkokul, 12 Ortaokul, 13 Lise düzeyi ve 1 Bilim ve Sanat Merkezi ile 1 Mesleki Eğitim Merkezi de Beslenme Dostu Okul sertifikasını törenle teslim aldı.

Kaymakam Yönden, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullarımızın idarecileri tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bir cevap yazın