Antakya’da sanat festivali var

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB)’nin yerli ve yabancı sanatçıları buluşturmayı amaçlayan Çağdaş Sanat Festivali başladı. 24- 27 Ekim tarihleri arasında Hatay’da sanat dolu günlerin yaşanmasına vesile olacak festival kapsamında ArtAntAkyA International Contemporary Art(Çağdaş sanat sergileri)’nin açılışına, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, ünlü sanatçı Bedri Baykam ve birçok farklı dalda eserleri olan önemli sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Antakya Sizi Çağırıyor, Sanat Antakya’da sloganıyla 15 ülkeden 300 sanatçının katıldığı festivalde 1000’e yakın eserin sergilendiğini ifade eden Başkan Savaş,  “Hatay sanatsal, kültürel ve tarihsel birikimi olan bir şehir. Bu tür sanat etkinliklerinin bu şehirde yapılması bu anlamda çok önemli ve mutluluk verici. Şehrimize gelerek eserlerini sanatseverlerle buluşturan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Savaş sanatçılarla sergi alanını gezdi ve eserler hakkında bilgiler aldı.

ArtAntAkyA Çağdaş Sanat Sergileri, 24-27 Ekim tarihleri arasında Antakya Anemon Otel’ de sanatseverlerle olacak.

 “MİNİK SANATÇILAR ÇALIŞTAYI”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Sanat Festivali’nin ikinci önemli etkinliği de Minik Sanatçılar Çalıştayı olacak. Hatay’da bulunan ilkokul öğrencilerinin hayatına dokunmak ve farkındalık yaratmak adına, Festival kapsamında Minik Sanatçılar Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay kapsamında her gün 2 okulun öğrencileri ağırlanacak. Katılımcılar, şair ve yazarlarla buluşma şansı da yakalayacaklar.

Bir cevap yazın