Vali Doğan, Kilis’teki kritik toplantıda

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı başkanlığında Kilis’te düzenlenen Suriye Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Sınır illerin Valilileri, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri ve ilgili kurum müdürlerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda Barış Pınarı Harekatı’yla ilgi sınır illerindeki güvenlik önlemleri masaya yatırıldı.

Toplantı öncesi, Kilis Valiliği ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen “Muhacir Edebiyatı Sempozyumu”nda konuşan Bakan Yardımcısı Çataklı, Kilis Valiliği yaptığı dönemde il genelinde yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade ederek, sınır illerin sadece bir sınır kenti olmadığını, aynı zamanda gönül coğrafyasının ortasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Suriyelileri konuk eden sınır illerin önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade eden Çataklı, “ “Hamdolsun devletimizin gücü, milletimizin iradesiyle önce Fırat Kalkanı arkasından Zeytin Dalı son olarak da Barış Pınarı operasyonları icra edilmek suretiyle Kilis başta olmak üzere sınır illerimizin güvenliğinin sağlanması bakımından muazzam bir mesafe alındı. Kilis, Hatay, Antep gibi sınır illeri bu ülkenin tarihinde çok önemli sorumluluklar yüklendi, önemli yükler omuzladı. Bu süreçte vatandaşlarıma sabırlı duruşları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın