Çello yıldızı İSTE’de parladı!

Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille, İskenderunlu keman ve çello ustası İsmail Kaya’ya yaptırdığı çellosunu teslim aldıktan sonra İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda unutulmaz bir konser verdi. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda Piyano öğretim üyesi Valentyna Keremet ve Öğretim Üyesi Eren Kaysar ile birlikte üç bölümden oluşan bir konser veren Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille seslendirdiği eserlerle, konser sonunda ayakta alkışlandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Zafer Doğantan, akademisyenler ile İskenderunlu sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde salonda tüm koltuklar dolup taşarken, bazı vatandaşların merdiven boşluğuna oturduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Çello çok beğenildi

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Eren Kaysar, on yıl önce İsmail Kaya’ya çello yaptırdığını belirterek, “Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde hocam Nicolas Deletaille yapılan çelloyu çok beğendi. Kendisinin bir çellosu olmasına rağmen, dünya turunda vereceği konserler için bir çello siparişi verdi. Daha önce de tanışmıştı İsmail Beyle.. Bu vesileyle onları tekrar bir araya getirdik ve sipariş verildi. İsteğine göre özel ağaçlar bulundu, böyle bir sanat eseri ortaya çıktı diyebilirim. Çellosunu teslim almak için İskenderun’a gelmişken İskenderun Halkı’na konser veren hocama çok teşekkür ederim” dedi.

Japonya’da vereceği klasik müzik konseri için İskenderun’lu enstrüman yapımcısı Lutheir İsmail Kaya’ya verdiği sipariş Çelloyu teslim alan Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille ise, “İsmail bey ile daha önceden tanışıyorum. Daha önce işinin ne kalitede olduğunu biliyordum. Çok güzel bir çello yaptı. Şu anda sizlerle olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Konser sonunda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Nicolas Deletaille ile ona eşlik eden Piyano öğretim üyesi Valentyna Keremet ve Öğretim Üyesi Eren Kaysar’a çiçek takdim etti.

 

Bir cevap yazın