Bu çaba Berfin iyileşsin diye

İskenderun Kadın Platformu, okuldan evine giderken yüzüne atılan asit benzeri sıvıyla hayatı kabusa dönen Berfin’e umut olmak amacıyla kahvaltı düzenledi.

Yüzüne atılan kimyasal madde sonucu yüzü yanan ve bir gözünü kaybeden Berfin’in eski güzelliğine kavuşması ve yeniden gülmesi için gerekli olan ameliyat masraflarına destek olmak amacıyla Cemevi’nde verilen kahvaltıda platform üyeleri kadına şiddete dikkat çekerken, ‘Artık gülüşler solmasın’ çağrısı yaptı.

Şiddete maruz kalan binlerce kadından biri olan Berfin’inin öyküsünü anlatarak, destek çağrısında bulunan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Fatoş Çınar, “Berfin’imiz hayat dolu, üniversiteye hazırlanan hayallerinin peşinden koşan gencecik bir kadın… 15 Ocak günü, her gün olduğu gibi o günde dershaneye gitmişti, sınavlara az bir zaman kaldığı için bütün zamanını derslere verdiği o yoğun günlerden bir gündü. Evine dönüyordu, kitapları vardı, birazda hayalleri, yüzünde de kocaman bir gülümsemesi. Evinin sokağına vardığında onu orda bekleyen, ona saplantılı bir canavar vardı. Berfin sokağı döner dönmez yolunu kesip elindeki yakıcı (asit) sıvıyı genç kadının yüzüne fırlattı. Berfin’in yüzü boynu omuzu montu, hayalleri, umutları, kocaman gülümsemesi bile eridi. Günlerce yoğun bakımda kaldı. Eve döndüğünde aynaya baktığında artık bir gözünü tamamen kaybetmiş yıllarca aynada gördüğü kişi onu çoktan terk etmişti. Aynada kimse yoktu kocaman bir boşluk vardı. Tanımadığı ve hatta ürperdiği biri bakıyordu o boşluktan ona, tek gözüyle seçebildiği kadarıyla. Bu kader miydi, alın yazısı mı yoksa kadının fıtratında mı vardı? Yok, elbette ne kader ne alın yazısı ne de fıtrat. Yıllardır bitip tükenmeyen ve hatta katlanarak büyüyen bir cinsiyete dayalı şiddetti. Şiddete yönelik yaptırımların caydırıcı olmayışı, iyi hal indirimleri âmâlarla başlayan medya haberleri. Yasalarda uygulanmayan cezalar… Berfin’in bir dizi ameliyat geçirmesi gerekiyor. İstanbul da ilk doktor görüşmesinden döndü bu ameliyatlar için gereken parayı bir an önce toparlamamız gerekiyor. Berfin’imizi koruyamadık ama onun yeniden hayal kumasına kocaman gülümsemesine hep birlikte yardım edebiliriz. Buradan herkese sesleniyoruz. Berfin’imizin gülüşü solmasın!” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın