Bir kütüphaneden çok daha fazlası

Mahalleli gençlerin el birliğiyle kurduğu Madenli Halk Kütüphanesi, kitap okumanın yanısıra, yaşayarak öğrenme ve yaratıcılıklarını keşfetme yöntemiyle de öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunuyor. Klasik kütüphanecilik anlayışının dışına çıkarak kurulan atölyede gönüllü hocalar tarafından öğrencilere ücretsiz olarak ‘Yaratıcı Drama” dersleri veriliyor.

Kütüphanenin kurulum sürecini anlatan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Öğrencisi Hüseyin Güven, “Arkadaşlarımızla beraber, ‘Okuyalım okutalım geleceğimizi aydınlatalım’ anlayışı ile yola çıktık. Amacımız, insanları kitap okumaya teşvik etmek ve toplumun sosyo-kültürel düzeyinin artmasına katkı sağlamak. Hiçbir resmi yerden destek almadan kendi imkânlarımızla ve halkımızın desteğiyle kurduğumuz bu kütüphaneye, kuruluş aşamasında Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın desteği oldu. Onlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KÜTÜPHANEDE ÜCRETSİZ DRAMA DERSLERİ

Madenli Halk Kütüphanesi’nde çocuklara yönelik ücretsiz olarak drama eğitimi verildiğini aktaran Güven “Gönüllü bir eğitmenimiz var. Gökhan Harbiyeli… Hocamız kütüphanede çocuklara “Yaratıcı Drama” dersleri veriyor. Bu eğitimler sayesinde çocukların hem özgüven kazanmaları hem de kendini keşfederek hayatlarında yeni ufuklar açılması sağlanıyor. Gönüllü olarak zamanından feragat edip çocuklara zaman ayıran Gökhan hocamıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın