Ali İsmail’in düşleri Kadın Bahçesi’nde yeşerecek!

Ali İsmail Korkmaz Vakfı(ALİKEV) ve Sen De Gel Derneği işbirliği ile yürütülen proje kapsamında geçtiğimiz yıl su kuyusu açılan Afrika’nın Sare Jiburu köyünde bu kez Ali İsmail Korkmaz Kadın Bahçesi’nin açılışı gerçekleşti. Susuzluk ve açlıkla mücadele veren köylülerin temiz içme suyunun ardından, sağlıklı beslenmek için bahçeye kavuştuğu törende, özellikle kadınların sevinci ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’a sevgi gösterileri görülmeye değerdi.

Her mevsim tarım imkanı

Bahçede açılan sondaj kuyusu sayesinde köy halkı ve civar köydekilerin artık her mevsimde tarım yapabileceğini söyleyen Emel Korkmaz, sebze üretimi için tasarlanmış 3,5 dönümlük bahçede kadınların domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, bamya gibi Türkiye’de de yetişen sebzelerin yanı sıra bölgeye özgü Bisap, Cassawa gibi sebzeleri yetiştirileceklerini söyledi.

Ali İsmail de oradaydı

Açılışta adı başka, sesi başka onlarca Ali İsmail olduğunu ifade eden abi Gürkan Korkmaz ise, “Kardeşim, ölüme meydan okurcasına, toprağa düştüğü yerden çoğalarak filizlenmişti; şimdi de Afrika’nın bereketli topraklarında can buldu.  Gambiya’nın en ihmal edilmiş bölgesi, en doğusunda bir köy “Sare Jiburu” geçen sene kuyu açılışında köylülerin anne babamı kendi anne babaları, Ali İsmail’i de evlatları olarak ilan etmelerinin üzerine vakıf olarak bu köyü kardeş köy ilan etmeye karar verdik. Köye ulaştığımızda büyük bir coşkuyla karşılayan ve duygusal anlar yaşadığım sarılmalarda adeta Ali İsmail’e sarıldım, gözlerine bakıyordum… Bütün köylüler Ali İsmail’i tanıyor, hikayesini biliyor. Yapılan konuşmalar Ali İsmail özelinde yapılıyor. Bu seneki projemiz; kadın bahçesi. Çok bereketli topraklar olmasına rağmen tarım sulaması yapılamadığı İçin yoğun kuraklık yaşanan yaz aylarında sadece yağmur döneminde elde ettikleri ürünleri tüketiyorlar. Bahçede açılan sondaj kuyusu sayesinde köy halkı ve civar köydekiler artık her mevsimde tarım yapabilecekler. Tüm destekçilerimize bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Ali İsmail’in düşlediği özgür dünyaya her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Ali İsmail yaşıyor, yaşayacak ve yaşatacak” dedi.

31 Ekim Afrika’da Ali İsmail’i Anma Günü

Açılışta söz alan, Sare Jiburu köyü muhtarı da, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ve Sen De Gel Derneği’ne teşekkür ederek, “Biz köylüler olarak 31 Ekim’i Ali İsmail’i anma günü ilan ediyoruz. And olsun ki her sene bugün Ali İsmail için toplanıp onu anacak, onun için dualar okuyacağız” dedi.

Bir cevap yazın