HBB’den özel çocukların gelişimine yüzme desteği!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), özel gereksinimli çocukların fiziksel gelişimlerini desteklemek ve sosyal yaşama katılımlarını artırmak amacıyla HBB Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde yüzme kursu açtı.

Otizm spektrum bozukluğu ve serebral palsi (SP) tanısı bulunan çocuklara yönelik “Engelleri Yüzerek Aşıyoruz” adıyla düzenlenen yüzme kurslarıyla çocukların fiziksel aktivitelerini artırmaları, temel yüzme becerileri kazanmaları, özgüvenlerini geliştirmeleri ve sosyal etkileşimlerinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Haftada 2 gün, günde 1 saat olarak planlanan yüzme eğitimleri, çocukların bireysel ihtiyaçları ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak yürütülecek.

“Engelleri Yüzerek Aşıyoruz” yüzme kursuna başvuruda bulunmak isteyen aileler, Hatay Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular, oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve uygunlukları doğrultusunda kursa kabulleri gerçekleştirilecek.