Nuran Yılmaz Lisesi’nde kermes geleneği bu yıl da sürdü

Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi’nde sosyal sorumluluk faaliyeti kapsamında, “İlkbahar Kadar Sonbahar da Bahardır” temasıyla düzenlenen kermes, renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrencilerin kendi hazırladıkları ürünleri okul yararına satışa sunduğu etkinlik dayanışma ve paylaşma duygusunu ön plana çıkarırken, öğrenciler hem ürünlerini satışa sunma deneyimi yaşadı, hem de arkadaşları ve öğretmenleriyle keyifli vakit geçirdi.

Okul bahçesinde düzenlenen kermese Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Bektaşlı, Karaağaç Övündük Mahallesi Muhtarı Bedi Genç, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, sendika temsilcileri, bölgedeki okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi Müdürü Murat Göl, üç yıldır geleneksel olarak düzenlenen kermesin bu yıl da büyük bir heyecanla gerçekleştirildiğini belirterek,  “İlkbahar kadar sonbahar da bahardır” anlayışıyla düzenlenen kermeste her sınıfın kendi hazırladığı ürünleri okul yararına satışa sunduğunu söyledi.

Kermesin öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmelerine, kâr-zarar hesabı yaparak ekonomik farkındalık kazanmalarına ve yardımlaşma duygularını güçlendirmelerine katkı sağladığını belirten Göl, etkinliğin yazılı sınavlar öncesinde öğrencilerin stres atmasına da imkân sunduğunu ifade etti.

Etkinlik sonunda kermesteki tüm ürünler satılırken, öğrenciler hem emeklerinin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşadı, hem de sınavlar öncesi moral depoladı.