İskenderun’da “Koddan Kozmosa” bilim yolculuğu

İskenderun’da TÜBİTAK 4007 Destek programı kapsamında 22-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan K² | Koddan Kozmosa Bilim Şenliği’nin pilot uygulaması Emel Akçay İlkokulu’nda gerçekleşti.

Bilime, teknolojiye ve kodlamaya ilgi duyan öğrencileri keşif dolu bir yolculuğa çıkarmayı hedefleyen K² | Koddan Kozmosa İskenderun Bilim Şenliği ile bilim ve keşif odaklı etkinliklerle öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkı sunulması hedeflendi.

Emel Akçay İlkokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencileri yalnız bırakmayan Okul Müdürü İlhan Okan ve Müdür Yardımcısı Gülsüm Ülğer  pilot uygulamaya katılan öğretmenler ve etkinliklere ilgi gösteren öğrenciler ve projenin paydaşlarına teşekkür etti.

Bilimin ışığında merak eden, araştıran, sorgulayan ve üreten nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Müdür İlhan Okan, öğrencilerin keşfetme heyecanını artıran ve bilimsel düşünme becerilerini destekleyen etkinliğin başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müdür Okan, ayrıca  “Koddan Kozmosa” uzanan bu yolculukta her keşfin yeni bir başlangıç olduğuna dikkat çekti.