Bakan Göktaş, Hatay’ın sosyal yardım bilançosunu açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Göktaş, toplantı öncesi  Hatay’daki sosyal hizmetler ve yardımlar hakkında güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Ailelere, çocuklara, gençlere, annelere ve engelli vatandaşlara yönelik maddi desteklerin sürdüğünü ifade eden Bakan Göktaş, ‘Kadim şehrimizdeki sosyal hizmetlerimizle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya ve Hatay’daki sosyal hizmet ağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, son 24 yılda Hatay’da toplamda 55 milyar lira tutarında yatırım ve destek sağlandığını belirtirken, 11 Sosyal Hizmet Merkezi, 2 Aile Destek Merkezi, 1 Sosyal Dayanışma Merkezi ve 16 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı açıldığını ifade etti.

Hatay’da toplamda 47 kuruluşla çok yönlü sosyal hizmetler sunulduğunu, 2026 yılında 485,9 milyon lira SED desteği; 14.031 kişiye 1,63 milyar lira evde bakım yardımı, 3.640 yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza ulusal vefa programı, 25.446 yaşlı vatandaşa 1,28 milyar lira ve 20.817 engelli ve engelli yakınına 965,8 milyon lira maaş desteği sağlandığını ifade eden Göktaş, “Sosyal desteklerimizle vatandaşımızın yanındayız” mesajı verdi.

Ağustos 2023’ten bugüne Hatay’da 5 Sosyal Hizmet Merkezi, 1 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi, 1 Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve bir Çocuk Evleri Sitesinin de hayata geçirildiğine vurgu yapan Bakan Göktaş, 2 Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile 3 adet Sosyal Hizmet Merkezi’nin de yapımının sürdüğünü ifade etti.

Hatay’da Aile Ve Gençlik Fonu’ndan 12 bin 158 çiftin yararlanmaya hak kazandığını ve  yuva kurmak isteyen gençlere desteklerinin devam ettiğini aktaran Göktaş, il genelinde 29 bin 340 anneye de 676 milyon liralık doğum desteği, halihazırda 18 bin 457 anneye de aylık düzenli ödeme yapıldığını belirtti.