Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), nesli tehlike altında bulunan kum zambakları ile yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta caretta yavrularının yaşam alanı olan Samandağ Sahili’nde özel temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Hatay’ın kıyı şeridinde sürdürdüğü temizlik çalışmalarını Samandağ’daki doğal yaşam alanlarının korunmasına yönelik özel uygulamalarla sürdüren HBB, bu kapsamda çalışmalarını sahilde ağustos ayından ekim ayı sonuna kadar kum zambaklarının ve yumurtadan çıkan deniz kaplumbağası yavrularının zarar görmemesi amacıyla özel ekipman ve personel desteğiyle sürdürdü.

Beyaz çiçekleri ve kendine özgü kokusuyla dikkat çeken kum zambaklarının yanı sıra yeşil deniz kaplumbağaları ile caretta caretta yavrularının doğal yaşam alanlarının korunması amacıyla yürütülen çalışma dahil yıl boyunca Samandağ sahillerinden 9 bin ton atık toplanarak bertaraf edildi.
Belediye ekipleri, kıyı temizliğiyle çevre kirliliğinin önüne geçerken, bölgede bulunan nadir türlerin yaşam alanlarının sürdürülebilirliğine de katkı sağladı.

Hatay Kıyılarından 14 Bin 600 Ton Atık Toplandı
Yıl boyunca gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında 158 kilometrelik Hatay kıyı şeridinden toplam 14 bin 600 ton atık toplayan ekipler, birçok önemli türe ev sahipliği yapan bu eşsiz ve özel alanın kirletilmemesi ve korunması konusunda halkın desteğinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
HBB yetkilileri, bir taraftan kent ekosistemini korumak, diğer taraftan da vatandaşların bir nebze nefes alabilmelerini sağlamak ve kıyı bölgelerinde turizm faaliyetlerinin devam etmesine katkı sunmak amacıyla çalışmaların süreceğini kaydetti.


