Vali Masatlı, aşure kazanının başına geçti

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram etti.

Antakya’daki Habib-i Neccar Camisi’nde cuma namazı sonrası gerçekleşen aşure dağıtımına Hatay Valisi Mustafa Masatlı katıldı.

Muharrem Ayı’nın manevi atmosferinde düzenlenen etkinlikte aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Vali Masatlı, programın toplumsal dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine katkı sunduğunu ifade etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kısa bir konuşma yapan Vali Masatlı, “Muharrem Ayı, paylaşmanın, şükretmenin, hoşgörünün, yardımlaşmanın, bereketin, birlik ve beraberliğin de üst seviyelere çıktığı manevi bir iklimdir. Aşure geleneğimiz de farklılıklarımızı zenginlik olarak gören kadim kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, sofralarımızdan bereketi eksik etmesin” ifadelerini kullandı.