Hataylı girişimcilere AB’den 45 Milyon Avroluk destek kapısı!

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ENHANCER Pro Projesi, Hatay dahil 18 ilde faaliyet gösteren girişimciler için 45 milyon avroluk hibe programını başlattı. Dört yıl sürecek proje, yeni girişimlerin kurulmasını, KOBİ’lerin güçlenmesini ve istihdamın artırılmasını hedefliyor.

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından yürütülen ve 18 ilde faaliyet gösteren girişimciler için sağlanacak yeni hibe programlarını kapasayan Projes’nin açılışı Ankara’da gerçekleştirildi. Program kapsamında Yerel Ortak Kullanım Tesisleri ile Girişimcilik Hibe Programları için teklif çağrıları açıldı. Proje; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa’da uygulanacak.

 Yeni Girişimlere Ve Büyüyen İşletmelere Can Suyu

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, girişimciliğin yalnızca ekonomik büyümenin değil, toplumsal kalkınmanın da temel unsurlarından biri olduğunu söyledi.Şimşek, 2020 yılında başlayan ENHANCER Projesi kapsamında bugüne kadar 5 binden fazla kişinin girişimcilik eğitimlerinden yararlandığını, yüzlerce girişimcinin mentörlük desteği aldığını ve finansmana erişim imkanlarının geliştirildiğini belirtti.

Rekabet Gücü Ve Sosyoekonomik Kapsayıcılık Hedefi

Ahmet Şimşek, ENHANCER Pro Projesi’nin önceki dönemde elde edilen başarıları daha ileri taşımayı hedeflediğini belirterek, “Bu proje daha fazla istihdama, daha yüksek katma değere ve daha sürdürülebilir kalkınma sonuçlarına katkı sağlayacak” dedi. Dört yıl boyunca devam edecek programın girişimlerden KOBİ’lere, kooperatiflerden iş ekosistemi aktörlerine kadar geniş bir kesimin kapasitesini geliştireceğini ifade eden Şimşek, yeni işletmelerin kurulması ve büyütülmesinin destekleneceğini söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Jean Barbe de ENHANCER Projesi sayesinde sosyoekonomik kapsayıcılık alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.