Vali Masatlı’ya ‘Sarsıldık Sarıldık’ hatıratı

6 Şubat depremlerinde yaşanan büyük acının ve toplumsal dayanışmanın kayıt altına alındığı Gebze Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin deneyimlerini içeren “Sarsıldık Sarıldık” isimli kitabın tanıtımı ve hatırat takdimi Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katıldığı törenle gerçekleşti.

6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan derin acıları, milletçe sergilenen dayanışmayı ve sahada verilen insanüstü mücadeleyi ölümsüzleştiren “Sarsıldık Sarıldık” hatıratının takdim programı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Duygu yüklü anlara sahne olan programda, deprem bölgesinde görev alan Gebze Belediyesi personelinin fedakarlıkları ve tüm ülkenin ortaya koyduğu birlik ruhu bir kez daha hafızalarda tazelendi.

Programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Program öncesi, Gebze Belediyesi ekiplerinin 6 Şubat depremlerinin ardından sahada yürüttüğü çalışmaları gözler önüne seren “Felaketin ve Dayanışmanın Hafızası” adlı fotoğraf sergisi davetlilerin ziyaretine açıldı. Sergide, arama kurtarma faaliyetlerinden temizlik çalışmalarına, kurulan yaşam alanlarından vatandaşlarla kurulan dayanışma anlarına kadar pek çok kare yer aldı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, deprem sürecinde 430 belediye personelinin hiç düşünmeden Hatay’a geldiğini ve gösterdikleri fedakarlığın asla unutulmayacağını vurguladı. Başkan Büyükgöz, o günleri tarihe not düşmek ve gelecek nesillere aktarmak adına yaptıkları çalışmada, emeğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Hatay Valisi Masatlı’dan Gebze’ye Teşekkür

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da yaptığı konuşmada, deprem sonrası süreçte Gebze Belediyesi’nin Hatay’da üstlendiği kritik görevlere değindi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile sahada birebir çalıştıklarını belirten Vali Masatlı, özellikle çevre ve temizlik hizmetlerinin şehir yaşamının yeniden normale dönmesinde kilit rol oynadığını ifade etti.

Hatay’da yürütülen inşa ve ihya çalışmalarını anlatan Vali Masatlı, “Depremin ardından hayatın yeniden başlayabilmesi için sahada büyük bir mücadele verildi. Başkan Zinnur Büyükgöz ve Gebze Belediyesi ekipleri Hatay’da çok önemli bir sorumluluk üstlendi. Şehrin çöp ve atık yönetiminde büyük emek verdiler. Kendileriyle sahada iki buçuk ay birlikte çalıştık. Gösterdikleri gayret ve fedakarlık için kendilerine ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Deprem sürecinde Hatay’da görev yapan personelin tanıklıklarıyla o gün yaşanan acıları, fedakârlıkları ve milletin ortaya koyduğu dayanışma ruhunu hatırlatmak amacıyla hazırlanan “Sarsıldık, Sarıldık” hatıratı Vali Masatlı’ya takdim edildi.