Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Payas Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Diyaliz Ünitesi hizmet vermeye başladı.
Diyaliz Ünitesinde, ilk etapta Payas’ta ikamet eden hastaların tedavi planlaması yapılan, daha önce Dörtyol ve İskenderun Devlet Hastaneleri’nde diyaliz hizmeti alan ve yeni ünitede tedavi olmayı tercih eden hastaların da kademeli olarak sisteme dahil edilmesiyle hasta kabul süreçleri başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Payas’ta hizmete giren diyaliz ünitesinin bölge için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten açıklamasında, “5+1 hasta kapasitesine sahip ünitede hizmetler, cihaz ve seans planlaması esas alınarak yürütülmekte olup; güvenli, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti sunulması amaçlanmaktadır. Bölge halkımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak olan diyaliz ünitesinin hayırlı olmasını dileriz” denildi.

