Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, bakanlık öncülüğünde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı Ulaşım Festivali(UFEST)’nde öğrencilerle biraraya geldi.

MKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Ulaştırma Vizyonu” başlıklı söyleşiye Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri Kemal Karahan ve Necmettin Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan ve diğer ilgililerle birlikte çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Türkiye’deki ulaştırma ve haberleşme faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendiren Boyraz, sunum öncesi Rektör Eren’i makamında ziyaret etti ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin şeref defterini imzaladı.

Festivalin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, ulaşımın sadece bir yerden bir yere gitmek değil, bir milletin kalkınma iradesini ve geleceğe yürüyüşünü yansıtan en somut göstergelerden biri olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin son 20 yılda ulaştırma alanında bir dönüşüm süreci yaşadığını belirten Eren, ülkenin yüksek hızlı tren hatları, modern havalimanları ve akıllı ulaşım sistemleriyle küresel ticaretin kalbi haline geldiğini ifade etti.

6 Şubat depremleri sonrası şehrin yeniden ihya ve inşa sürecine değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ulaştırma alanındaki mega projelerin önemine dikkat çekti.
Vali Masatlı, Belen Tüneli, Hassa Tünelleri ve Hatay Havalimanı gibi Hatay’a yapılan yatırımlara değindiği konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen 5G tanıtım programı ile Hatay’ın dijital kapasitesinin yeni bir döneme girdiğini kaydetti.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, öğrencilere seslenerek protokolün asıl öznesinin gençler olduğunu belirtti.
Gençleri “dijital yerliler” olarak tanımlayan Boyraz, “Z kuşağı benim nazarımda zehir gibi kuşak; ilimde, teknikte ve inovasyonda her tarafı bereketlendiriyorlar” dedi.
Türkiye’nin jeostratejik önemine değinen Boyraz, Türkiye’den 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye ulaşılabildiğini hatırlattı.

Orta Koridor’un Çin’den Avrupa’ya yük taşıma süresini 18 güne indirdiğini, bunun diğer rotalara göre büyük avantaj sağladığını belirten Boyraz, yaklaşık 25 milyar dolar değerindeki Irak-Basra Körfezi merkezli yeni lojistik koridor projesinin de müjdesini verdi.
Bakan Yardımcısı Boyraz, yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye’deki araç sayısının 34 milyona çıkmasına rağmen, ortalama hızın 40 kilometreden 88 kilometreye yükseldiğini, trafik kazalarındaki ölüm oranlarının ise 100 bin kişi başına 5.72’den 1.29’a gerilediğini ifade etti. Keyifli bir söyleşiyle Türkiye’nin ulaşım alanındaki büyük yatırımlarını gençlere anlatan Boyraz, soru cevap kısmında öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Kamu ile üniversiteyi, sektörle geleceği bir araya getiren UFEST kapsamında gençlere Doğu Ekspresi deneyimi gibi çeşitli ödüllerin sunulduğu çekilişler gerçekleştirildi. 

