Hatay Valisi, şehrin ‘yenilik damarı’nda öğrencilerle buluştu!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ile birlikte üniversitenin yemek salonunda düzenlenen İftar Programı’nda öğrencilerle bir araya geldi.

İftar duasının ardından öğrencilerle aynı sofrayı paylaşarak orucunu açan Vali Masatlı, Hatay’ın tarih boyunca medeniyetlerin kavuşma noktası ve ilim irfan yurdu olduğunu vurgulayarak, Ramazan-ı Şerif’in gönülleri yumuşatan ve kardeşliği pekiştiren ikliminde gençlerle aynı sofrayı paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

6 Şubat depremlerinin şehri ağır bir imtihandan geçirdiğini belirten Vali Masatlı, afetin yalnızca yapıları değil, hayatın akışını da derinden etkilediğini; günlük yaşamdan gelecek planlarına kadar pek çok alanda kesintiler yaşandığını dile getirdi.

Hatay’ın gerçek dirilişinin yalnızca binaların yeniden yükselmesiyle değil, insanın yeniden güç bulmasıyla; üniversiteleri, okulları, ilim, kültür ve üretim hayatıyla birlikte yeniden nefes almasıyla mümkün olacağını ifade eden Vali Masatlı, bu nedenle yeniden inşa kadar yeniden ihyayı da bütüncül bir anlayışla ele aldıklarını kaydetti.

Eğitimin sadece sınav takviminden ibaret olmadığını belirten Masatlı, “Üniversite aslında şehrin aklıdır, yenilik damarıdır” derken, il genelinde İskenderun ve Kırıkhan da dahil olmak üzere dört yurdun hizmete alındığını ve yüz yüze eğitimin hızla başlaması için yoğun koordinasyon yürüttüklerini hatırlattı.

Vali Masatlı, gençlerin çok yönlü gelişimini önemsediklerini belirterek, spor, kültür ve sanat alanlarında güçlenmelerini sağlayacak yatırımların tamamlandığını, bir kısmının ise devam ettiğini ifade etti.

Bir şehrin geleceğinin üniversitesiyle kurduğu bağla doğrudan ilişkili olduğunu belirten Valimiz, üniversitelerin yalnızca diploma verilen kurumlar değil; araştırmanın, üretimin, düşünmenin ve ufuk açmanın da merkezi olduğunu dile getirdi. Valimiz Ramazan-ı Şerif’in başta Ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Rektör Prof. Dr. Veysel Eren de Ramazan’ın paylaşma ve gönül birliği olduğunu vurgulayarak, üniversite yönetimi olarak sadece akademik başarıya değil, öğrencilerin sosyal ve insani ihtiyaçlarına da odaklandıklarını belirtti.

Öğrencilere yönelik destek projelerine dair güncel verileri paylaşan Rektör Eren, deprem sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Valilik desteğiyle 1200 kişilik yeni bir öğrenci yurdunun hizmete açıldığını ve şehirde barınma sorununun kalmadığını ifade etti.

132 öğrencinin üniversite bütçesinden, 1329 öğrencinin ise İŞKUR programı kapsamında çalıştığını; Türk Kızılay’ı ile yapılan protokol sayesinde 1595 öğrenciye de giyim desteği sağlandığını belirten Eren, öğrenci topluluk sayısının 36’dan 55’e, üye sayısının ise 2300’den 5650’ye yükseldiğini ifade etti.

İftar programı, Vali Masatlı’nın öğrencilerle sohbet etmesinin ardından sona erdi.