Güreşçilerin bodrum katından yükselen şampiyona umudu!

Payas Şehit Yener Çevik İlkokulu’nun bodrumunda oluşturulan salonda güreş eğitimi alan öğrenciler, milli formayla yarışacakları günün hayaliyle antrenmanlarını sürdürüyor.


Halk Eğitimi Merkezince çocukların derslerinden kalan vakitlerinde spor yapmaları için 2021 yılında Fatih Ortaokulu’nun salonunda güreş kursu başlatıldı. Çevredeki ilk ve ortaokul ile liselerden öğrencilerin de katıldığı kurs, binanın 6 Şubat 2023’teki depremlerde hasar görmesi nedeniyle yarım kaldı. Güreş eğitimi, çocukların spordan uzak kalmaması için Şehit Yener Çevik İlkokulu’nun bodrumunda oluşturulan salonda tekrar başladı.


Hedef; Türkiye şampiyonası!

Antrenör Hüseyin Can, yaptığı açıklamada önceki yıllarda kursta eğitim alan sporcuların Avrupa ve Balkan şampiyonalarına katılma fırsatı yakaladığını söyledi.
Yeniden sporcu yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Can, “Depremde burada büyük bir yıkım oldu, insanlar ailelerini kaybetti. Sporun birleştirici ve sosyolojik gücü var. İdmanlara katılan farklı yaş gruplarından 30 öğrencimiz hem depremlerin olumsuz etkilerinden sporla uzaklaşıyor, hem egzersiz yaparak sosyalleşiyor, hem de gelecekte uluslararası turnuvalarda milli formayı giyme hedefiyle ter döküyorlar” dedi.

Öğrenciler umutlu!

15 yaşındaki Muhammet Şahin Aydın Alp, Türkiye Şampiyonası’na hazırlandığını belirterek, “İdmana severek geliyor, Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Allah’ın izniyle Türkiye şampiyonasında da birinci olacağız. Ondan sonra da Türk bayrağını Avrupa’da dalgalandıracağım. İlk defa katılacağımdan dolayı çok heyecanlıyım” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden 16 yaşındaki Hilal Sağlam da ilk hedefinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirterek, “Türkiye Şampiyonası’ndan sonra Zafer Turnuvası’nda derece yapıp Avrupa şampiyonasına gitmeyi düşünüyorum” dedi.
15 yaşındaki Asi Eriş ise kurs sayesinde tanıştığı güreşi 5 yıldır sürdürdüğünü kaydetti.