Hatay’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerdeki yıkımın fotoğraf ve videoları ile afetin üçüncü yılında aynı açıyla havadan kayda alınan görsellerin birleşimi, şehirde inşa çalışmalarında gelinen son noktayı ortaya koydu.

Afetin üçüncü yılında deprem alanlarının aynı açılardan dronla çekildiği kayıtlarda, 2023’teki yıkımlarda enkaza dönen Antakya Cumhuriyet Meydanı, Rüstem Tümer Paşa ve Atatürk caddeleri ile Asi Nehri kıyısındaki yerleşim yerlerinde yeni binaların yükseldiği görüldü. Kayıtlarda ayrıca Cumhuriyet Meydanı önünde yer alan ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılarak hizmete alınan tarihi Meclis binası, afette yerle bir olan Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camisi’nin aslına uygun yeni hali, 27 Aralık 2025’te tekrar açmasıyla yeniden aydınlanan Kurtuluş Caddesi, deprem sabahı derin yarıklar oluşan Antakya-Reyhanlı kara yolunun Demirköprü mevkisinin son hali, depremlerle 80 santimetre çökme meydana gelen İskenderun Sahili de yer aldı.

“Hatay’ımız bir Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğdu”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depremlerinin en ağır sonuçlarını Hatay’ın yaşadığını, depremin ardından yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Geldiğimiz noktada ilimizde hak sahiplerine teslim edilen, inşası tamamlanan ve inşası devam eden toplam 194 binden fazla bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bununla beraber bir yandan da kiracılarımız için 13 bin 500 de sosyal konut projesinin çalışması başlamıştır ve bu yeni binalarımızda yaşam artık eskisinden daha sağlam zeminlerde, daha güçlü, güzel, estetik ve planlı olarak yeniden başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde ve başkanlığında yürütülen asrın inşa seferberliği kapsamında Hatay’ımız her yanı ve yönüyle bir Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğmuştur” dedi.


