Siyam ikizlerin hayata tutunma mücadeleleri yarım kaldı!

Hatay’da, doğuştan yapışık kalçaları ameliyatla ayrıldıktan sonra babalarını ve 6 Şubat depreminde de annelerini kaybeden 10 yaşındaki ikizlerden Ali Haydar Çakırkaya, rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

2016’da dünyaya gelen ve yapışık olan kalça bölgeleri, doğumdan bir ay sonra gerçekleştirilen operasyonla ayrılan siyam ikizlerden Ali Haydar Çakırkaya, akciğerindeki sorun ve kalbindeki delik nedeniyle uzun yıllar tedavi gördü. Defne’de halasıyla yaşadığı evinde rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki çocuk, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Çakırkaya’nın naaşı bugün saat:10.00’da, 2019’da cinayete kurban giden babası Fuat Çakırkaya’nın mezarının da olduğu Dokuz Sultan Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Namaza, Çakırkaya’nın ikizi Medyan İsa ve halası Nevel Çakırkaya ile yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Çakırkaya ilesi, taziyeleri Çarşamba gününe kadar Şeyh Halil Makamı’nda 14.00 – 17.00 saatleri arasında kabul edecek.