HATSU’dan ovadaki susuzluk soruna ‘Gölbaşı’ neşteri!

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Hatay’da yıllardır devam eden içme suyu sorununu kökten çözecek Gölbaşı Su Temini Projesi’ni hayata geçiriyor. Reyhanlı başta olmak üzere Altınözü, Antakya, Kırıkhan ve Kumlu ilçelerini susuzluk sorunundan kurtaracak proje kapsamında, Gölbaşı’ndan elde edilecek su, inşa edilecek 3+1 terfi merkezi yardımıyla 37 km. borulu sistemle Reyhanlı İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne aktarılıp, arıtıldıktan sonra Ova’ya dağıtılacak.


HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir, projenin önemine dikkat çekerek, “Bu projeyi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk ile istişare ederek ele aldık. Bu proje, hem Tahtaköprü ile entegre olabilecek, hem içme suyu kalitesinde bir kaynak olan Gölbaşı’nı değerlendirebilecek, hem Reyhanlı ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak, hem de ikinci, üçüncü etapta Antakya’yla, Altınözü’yle, Kumlu’yla, Kırıkhan’la entegre edebileceğimiz büyük bir sistem projesi. İstanbul için Melen ne kadar kıymetliyse, bu kaynağın ovaya iletilmesi de bizim için o kadar değerli” dedi.


Cihangir, Reyhanlı’yı alternatif bir kaynaktan beslemek gerektiğini ve 2024 Haziran sonrası hazırladıkları ilk tasarımlar arasında bu projenin en başta yer aldığını vurgulayan Cihangir, “Terfi istasyonlarımızla ham suyu basıp Reyhanlı İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne ulaştıracağız. Önümüzdeki yaz gelmeden projenin 1. etabını hayata geçirmemiz çok önemli. Bu projeyle hem ovadaki susuzluk sorununu Allah’ın izniyle çözeceğiz, hem de Hatay’ın su geleceğini güvence altına alacağız” dedi.