İSTE’den TUSAŞ–TEİ ile havacılık odaklı yeni iş birliği adımı

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Duruel, Ankara temasları kapsamında TUSAŞ – TEİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. Havacılık Yapısalları Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’ü ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yapıcı ve Rektör Danışmanı Elif Tuncay’ın da eşlik ettiği ziyarette, havacılık alanındaki iş birliği fırsatları ve üniversite–sanayi entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik ortak çalışma imkânları ele alındı.

Öğrencilerinin geleceği adına işbirliklerinin süreceğini söyleyen Rektör Duruel, “İskenderun Teknik Üniversitesi olarak, ülkemizin havacılık ve uzay teknolojileri alanındaki birikimine katkı sunacak çalışmaların içinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. TUSAŞ ve TEİ gibi stratejik kurumlarla yapılacak iş birliklerinin, öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın nitelikli projelere katılımını daha da artıracağına inanıyorum” dedi.