Hatay’da kahveye güvenirlik denetimi!

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, kahvede gıda güvenirliği için denetim yaptı.  Özellikle üretim işleme, depolama veya kavurma aşamalarında gıda ve yem işletmecilerine bulaşan risklerinin önlenmesi, azaltılması ve ortadan kaldırılması konusunda rehberlik edilmesi amacıyla denetim ve bilgilendirme çalışmaları yapan ekipler, 3. Bulaşan Faaliyeti çerçevesinde kahve satışı yapan işletmelerde üretim, işleme, depolama ve kavurma süreçlerini denetledi.

Kahvenin tüketimine kadar olan tüm aşamalarını gözden geçiren ekipler, işletmelere farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici el broşürleri de dağıttı.

Kahvede oluşabilecek başlıca bulaşan gruplarının kanserojen etkiye sahip Okratoksin A ve Akrilamid ile Furan ve 4PAH (Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar) olarak belirten ekipler, gıda işletmecilerinin bu bulaşanlara yönelik önleme ve azaltma tedbirlerini uygulamalarının üretim süreçlerinin daha güvenli ve sürdürülebilir hale getirilmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.