İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder ve ilçe protokolü ile birlikte Türkiye’nin en büyük sahil düzenleme projesi olarak yapımı devam eden İskenderun Sahil Düzenlemesi ve Yenileme Projesi’ni yerinde inceledi.
6 Şubat depremlerinde yer yer 80 santimetrelik çökmelerin yaşandığı İskenderun Sahili’ni eskisinden çok daha ihtişamlı bir merkeze dönüştürecek projede gelinen son durumu denetleyen Başkan Dönmez, sahilin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılacağı törenle yeniden açılacağını söyledi.
Tüm planlamalarının 29 Ekim tarihine yapıldığını anlatan Başkan Dönmez, 3,5 kilometrelik sahil şeridini kapsayan 303 bin metrekarelik alanda devam eden düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının tamamlamasıyla birlikte sosyal tesisler ve yeni alanlarla vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceklerini söyledi.