Payas Cin Kulesi ilk konuklarını ağırladı

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile MY Elit Yapım tarafından beşincisi düzenlenen ve çekimleri Hatay’da yapılacak olan Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nin gala yemeği Payas’ta gerçekleşti.

Restorasyonu tamamlanan Cin Kule’de gerçekleşen ve ney dinletisiyle misafirlere müthiş bir müzik ziyafeti çeken geceye Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve eşi Yüksel Vurucu, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran ve basın temsilcileri katıldı.

Sponsorlara teşekkür

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Cin Kule’de ilk misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnumiyeti dile getirerek, kulenin ve Payas’ın tarihini anlattı.

7 Velayet 7 Vilayet Kısa Film Komite Başkanı Eda Sürmeli  ise Hatay’ı uluslararası arenada binlerce kişiye tanıtarak yardımcı olan sponsorlar ve film seti ekibine teşekkür ederek, aralarında Filistin’li bir yönetmen ve oyuncunun da olmasından gururu duyduğunu dile getirdi.

“Hatay’da yılın 365 günü film çekilebilir”

My Elit Film Yapımcısı ve Yönetmeni Eda Sürmeli de festival hakkında yaptığı bilgilendirmede,“4 aşamalı bir projenin ikinci aşamasında olduğumuz filmi, Hatay’ın muhteşem dokusunda çekiyoruz. 3’ncü aşamasında, filmin halka yaz sineması şeklinde izletilmesi, 4’ncü aşamasında ise yurt dışında film festivallerinde Hatay’ın yılın 365 günü film çekebilmek için elverişli doğal ve kültürel muhteşem dokusunu, güzelliklerini tüm dünyaya göstermek var. Hatay’ı sinema sektörüne tanıtacağız” dedi.


Eda Sürmeli daha sonra, yemeği organize eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a sanata ve sanatçıya desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, zeytindalı ve güvercin sembollerinin bulunduğu çiçek takdim etti. Program, yemeğin ardından tarihi Cin Kule’nin gezilmesi ve seyir terasında çay ikramıyla sona erdi.

 

 

Bir cevap yazın