HATSU’dan İskenderun’da kış hazırlığı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) kış aylarında etkili olan yağışlarda il genelinde taşkın, sel gibi herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla İskenderun’da çalışma başlattı.

Kış ayları öncesinde yağmur suyu tahliyesinin daha verimli sağlanması amacıyla ekipler İskenderun’a bağlı Çay, Mustafa Kemal ve Esentepe Mahallelerinde yağmur suyu hatlarında deşarjı engelleyen yaprak, balçık, çamur ve yabancı maddeleri temizleyerek deforme olan mazgalların da bakım onarımını yaptı.

Ekipler, yağmur suyu deşarjında oluşabilecek olumsuz durumların ve cadde üzerinde oluşacak göllenmelerin önüne geçilmesi amacıyla il genelinde çalışmaların süreceğini ifade etti.

Esentepe Mahallesi Muhtarı Nazım Erdoğan çalışmalarla ilgili memnuniyetini dile getirerek, “Mahallemizde yağmur suyu ızgaralarımız komple kapanmıştı. Araçlarımıza da engel oluyordu. Büyükşehir ve HATSU’ya bildirdik. Geldiler ve çalışmalarımız devam ediyor. HBB Başkanımız Mehmet Öntürk ve Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.