Bürokraside kaymakam; kalplerde Arsuzlu oldu!

4 yıllık görev süresi içerisinde ilçeye yüreğiyle hizmet eden Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, yeni görev yeri Hendek’e gözyaşlarıyla uğurlandı. Samimi yönetim anlayışı ve halkla iç içe bir mülki idare amiri olarak gönüller kazanan Kaymakam Gökpınar, oldukça duygusallaştığı veda konuşmasında, “Bu ayrılık benim için fiziki bir ayrılık. Arsuz, benim kalbimin her zaman en önemli yerinde müstesna bir şekilde duracaktır. Benim gönlümde, ruhumda, kalbimde, aklımda, her zaman Arsuz’da kalacak” dedi.

Görev süresi içerisinde pandemi ve deprem sonrası afet yönetimindeki çalışmalarıyla dikkat çeken Kaymakam Gökpınar,  Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törende Arsuz için tüm kurumlarla büyük bir uyum yakalandığını ve iş birliği içinde çalıştıklarını belirterek, birlikte görev yaptıkları yerel yöneticiler ve birim müdürlerine teşekkür etti.

Muğla doğumlu olduğunu, memleketinin Arsuz ile çok benzediğini ifade eden Hasan Gökpınar veda konuşmasında, “Dört yıldır görev yaptığım Arsuz’da sizlerle birlikte teşriki mesaimiz ve birlikteliğimiz oldu. Bu süre içersinde dünyayı etkileyen pandemiyi yaşadık ve güzel bir koordinasyon ile şükür en az zararla problemi atlattık. Akabinde yine ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depremini yaşadık. Devletimiz, Arsuz’a da var gücüyle gereken desteği verdi, onun koordinasyonunun huzurunu yaşadım. Arsuz’a gelen tüm misafirleri bağrına basarak gereken birlik ve beraberliği gösterdik. Deprem konutlarından tutun da, sosyal ve kültürel yapıların tamamlandığına da şahitlik ettik. İnsanımıza hizmet etmenin huzurunu tattık. Biliyorsunuz belediye meclisimizin kararıyla Arsuz’un fahri hemşerisi seçildim. Çalıştığım her ilçede fahri hemşerilik beratı aldım. Burada da aldım çok şükür. Beni Arsuz’un bir evladı olarak, benim için esas olan sizlerin dostluğudur bunu ifade etmek istiyorum. Buradan ayrılacağım için acayip üzgünüm… Çünkü sizlerle çok özel bir bağ kurduk. Burası benim elimde büyüyen bir çocuğum gibi aslında. Deprem sonrası, vatandaşlarım çaresizliği, kayıpların acısı, ölenlerin otopsi yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmesi, çadırların ve konynerkentlerin kurulması gibi çok zor bir süreç yaşadık. Bunlar kolay şeyler değil. Cenazeleri ailelerine teslim etmenin oluşturduğu üzüntü kadar bir daha üzülür müyüm bilmiyorum? İşte bundan dolayı ben bu ilçeyle bir bağ kurdum. Emek verdiğim için bir gün pişman olmadım. Doğru yaptığımı şimdi anlıyorum. Hepiniz beni uğurlamaya gelmişsiniz. Benim içimdeki Arsuz aşkı bitmez. Bu tayin kesintiye uğradı gibi görünür ama kesintiye uğramadı. Bunu da zamanla göreceksiniz. Hepinizi önce birbirinize sonra yüce Allah’a emanet ediyorum. Arsuz’un barışı, Arsuz’un kardeşliği, Arsuz’un çeşitliliği, Arsuz’un mozaiği inşallah dünya barışına örnek olur. Savaşlar ve ölümler durur. Bunu istiyorum ve hepinize hoşça kalın diyorum” dedi.

Plaket takdiminin ardından, Kaymakam Gökpınar ailesiyle birlikte ilçeden ayrıldı.